آموزش طراحی سایت وردپرس

وردپرس چیست و چه کاربردی دارد؟ مزایا و معایب وردپرس

زمان تقریبی مطالعه: 5 دقیقه

وردپرس چیست؟ شاید این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد. در این مقاله قصد داریم که شما را به طور دقیق و کامل با مفهوم وردپرس آشنا کنیم. در این مقاله شما علاوه بر پاسخ سوال وردپرس چیست؟ موارد دیگری از جمله مزایا و معایب وردپرس، کاربرد وردپرس و بخش های مختلف آن را خواهید یافت. وردپرس محبوب ترین سیستم مدیریت محتوایی است که می توان با استفاده از آن هر نوع سایت و اپلیکیشنی را طراحی کرد. این CMS که بر پایه زبان برنامه نویسی PHP بنا شده اپن سورس (Open Source) می باشد. این ویژگی باعث می شود که شاهد پیشرفت چشمگیر و روز افزون باشیم.

وردپرس، محبوب ترین CMS

CMS ها یا همان سیستم های مدیریت محتوا، برنامه هایی هستند که با استفاده از آن ها بدون کد نویسی یک سایت یا اپلیکیشن طراحی نمود. امروزه با توجه مزایای فوق العاده ای که CMS ها دارند، بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. بین سیستم های مدیریت محتوا یک رقابت فوق العاده وجود دارد. با توجه به معیار های مختلفی که وجود دارد، در بین CMS ها، وردپرس، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار است. وردپرس سیستم مدیریت محتوایی است که هر روز شاهد پیشرفت کارایی و کارآمدی آن هستیم. وردپرس نسبت به سایر CMS ها بسیار سئو پذیر تر است.

تاریخچه وردپرس

شاید زمانی که متس آلماتیا و مایکل وال در سان فرانسیسکو، کالیفرنیا در حال ساخت وردپرس بودند، نمی دانستند در حال ایجاد یک انقلاب در زمینه طراحی وب سایت و وبلاگ ها هستند. وردپرس در سال 2003، در نسخه اولیه خود فقط قادر به ایجاد وبلاگ های خبری و مجله ای بود. با گذشت زمان، وردپرس به یک سیستم مدیریت محتوای کامل تبدیل شد که توانایی ساخت و ایجاد انواع سایت های فروشگاهی، شخصی، خبری و شرکتی و … را دارد. همان طور که گفتیم، وردپرس Open Source یا همان متن باز است. این ویژگی باعث می شود که با ساخت و توسعه افزونه و قابلیت های مختلف، توانایی های وردپرس همیشه در حال ارتقاء باشند.

طراحی سایت حرفه ای با وردپرس

یکی از بهترین روش های طراحی سایت استفاده وردپرس است. شما با استفاده از سیستم مدیریت محتوای وردپرس هر نوع سایتی را طراحی کنید. با استفاده از وردپرس نه تنها راه اندازی سایت بلکه مدیریت آن نیز بسیار راحت است. شما می توانید به راحتی محتوای سایت را مدیریت کنید. پنل مدیریت سایت های وردپرسی بسیار ساده است و حتی از زبان فارسی نیز پشتیبانی می کند.

کاربرد وردپرس

وردپرس سیستم مدیریت محتوایی است که از آن در ایجاد و مدیریت وب‌ سایت‌ ها و وبلاگ‌ ها کمک گرفته می‌ شود.  قابلیت‌ های گسترده‌ وردپرس باعث می شود که افراد، شرکت‌ها، موسسات و سازمان ها بتوانند از آن برای راه اندازی انواع وب سایت های مختلف استفاده کنند. برخی از کاربرد های وردپرس عبارتند از:

  1. ایجاد و مدیریت وبلاگ‌ شخصی و حرفه‌ ای.
  2. ساخت وب‌ سایت‌ های شخصی.
  3. ایجاد سایت‌ های خبری و مجله ای و انتشار محتوا.
  4. تولید و ارائه آموزش‌ های آنلاین و سایت‌ های آموزشی.
  5. ایجاد فروشگاه‌ های آنلاین و مدیریت فروش و محصولات.
  6. راه‌ اندازی و مدیریت سایت‌ های شرکتی و سازمانی.
  7. ساخت سایت‌ های هنری و خلاقیت.
  8. ایجاد انجمن‌ های آنلاین (فروم ها) و فضا های تبادل نظر.
  9. تولید و مدیریت محتوای چندرسانه‌ای مانند تصاویر و ویدئوها.
  10. ارائه خدمات مشتری و ایجاد پورتال‌های مشتری.

بخش های مهم داشبورد (پیشخوان) وردپرس

در بخش های بالاتر در مورد ماهیت، کاربرد و تاریخچه وردپرس صحبت کردیم. حال نوبت به آن رسیده که با بخش های مهم و اساسی پیشخوان وردپرس آشنا شویم. پس از آن که دامنه را به هاست متصل کردید باید هسته وردپرس را نصب کنید. توجه داشته باشید که امروزه با توجه به وجود بسته های نصبی آسان دیگر نیازی به نصب هسته وردپرس نیست. بعد از نصب هسته وردپرس و یا بسته نصبی آسان، کافیست که در آدرس بار مرورگر خود این لینک یعنی را (yoursite.com/wp-admin) وارد نمائید. توجه داشته باشید که باید به جای yoursite.com آدرس وب سایت خود را قرار دهید. زمانی که وارد این صفحه ورود به داشبورد وردپرس می شوید، باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. کافیست چند لحظه منتظر بمانید تا به صفحه داشبورد وردپرس هدایت شوید. صفحه داشبورد یا همان پیشخوان وردپرس در واقع صفحه مدیریت سایت وردپرسی شماست.

با استفاده از این صفحه می توانید وب سایت وردپرسی خود را مدیریت کنید. محتوا های مختلف وب سایت خود را دچار تغییرات مختلفی نمائید. زمانی که سفارش طراحی سایت وردپرسی شما در سایا سایت تکمیل شود، یک ویدئو با موضوع آموزش کامل بخش های مختلف داشبورد وردپرس برای شما ارسال خواهد شد. مهمترین و اصلی ترین بخش هایی که در صفحه پیشخوان سیستم مدیریت محتوای وردپرس وجود دارد شامل موارد زیر می شود.

  1. به روز رسانی ها
  2. نوشته ها
  3. رسانه
  4. برگه ها
  5. دیدگاه ها
  6. نمایش
  7. پوسته ها
  8. افزونه ها
  9. ابزار ها
  10. کاربران
  11. تنظیمات

به روز رسانی ها

به طور کلی 3 بخش در هر وب سایت وردپرسی با آپدیت و به روز رسانی های مختلفی مواجه خواهند شد. این بخش ها به ترتیب عبارتند از: هسته وردپرس، افزونه ها و قالب ها. برای آن که این بخش ها را آپدیت کنید، راه های مختلفی وجود دارد. ساده ترین کار آن است که از طریق پیشخوان وردپرس در بخش به روز رسانی ها برای آپدیت هسته وردپرس، افزونه ها و قالب ها اقدام نمائید. برای این کار کافیست از منوی پیشخوان وارد قسمت به روز رسانی ها شوید، سپس هر کدام از هسته وردپرس، افزونه ها و قالب ها که نسخه جدید تری از آن ها وجود دارد را می توانید بسیار راحت آپدیت کنید. توجه داشته باشید که اگر هسته وردپرس، پوسته و یا افزونه ها اگر آپدیت نباشند، مشکلات مختلفی از جمله کاهش سرعت لود سایت را به دنبال خواهند داشت.

نوشته ها

شاید به جرات بتوان گفت که یکی از مهمترین بخش های داشبورد وردپرس که در بالا بردن رایگان سئو سایت وردپرسی بدون نیاز به سئو کار نقش دارد، قسمت نوشته ها است. در این قسمت نوشت های بخش بلاگ سایت نوشته و مدیریت می شوند.

رسانه

رسانه در سیستم مدیریت محتوای وردپرس بسیار مهم هستند. رسانه ها شامل تصاویر و ویدئو ها می شوند. شما با استفاده از این بخش می توانید تصاویر، کلیپ ها و ویدئو های مختلف را درون سایت خود آپلود کنید.

برگه ها

تقریبا به جرات می توان گفت که همه صفحات یک وب سایت وردپرسی به جز صفحات بلاگ در این قسمت جای می گیرند. شما می توانید با مراجعه به این قسمت صفحات مختلف سایت خود را مدیریت کنید. به شما توصیه می کنیم در صورتی که آشنایی کاملی با این بخش ندارید تغییری در آن ایجاد نکنید.

دیدگاه ها

قسمت دیدگاه‌ ها در پیشخوان و داشبورد وردپرس، بخشی است که به مدیران وب‌ سایت ها این امکار را می‌ دهد تا دیدگاه‌ ها و نظرات کاربران را مدیریت کنند. در این بخش از پیشخوان وردپرس مدیران می توانند، امکان مشاهده، مدیریت، و پاسخ به دیدگاه‌ها را داشته باشند. علاوه بر این، بخش دیدگاه ها امکاناتی مانند اعمال فیلترها بر اساس وضعیت دیدگاه‌ ها (مانند تأیید شده، در انتظار تأیید یا حذف شده) و ابزار های مدیریتی برای مدیریت دیدگاه‌ ها و ارتباط با کاربران را فراهم می‌ کند. این بخش برای حفظ ارتباط با کاربران و مدیریت بهتر ارتباطات و بازخورد های کاربران بسیار حیاتی است.

نمایش

پوسته ها

افزونه ها

ابزار ها

کاربران

تنظیمات

مزایا و معایب وردپرس

دانلود وردپرس

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *