آموزش طراحی سایت

طراحی سایت چیست؟ همه چیز در مورد مفهوم طراحی سایت

زمان تقریبی مطالعه: 6 دقیقه

طراحی سایت چیست؟ قبل از آن که طراح و توسعه دهنده وب سایت شوید و یا این که طراحی سایت حرفه ای خود را به مجموعه ای بسپارید بایستی با مفهوم دقیق طراحی سایت آشنا شوید. بایستی بدانید که طراحی و توسعه سایت با هم تفاوت هایی دارند. دانستن این که مزایای ساخت سایت چیست به شما کمک می کند تا تصمیم گیری بهتری داشته باشید. در این مقاله سعی بر آن داریم که به طور کامل به پرسش طراحی سایت چیست پاسخ کامل و جامعی دهیم.

آشنایی با مفهوم طراحی سایت

طراحی وب سایت، یک هنر است. به طور کلی طراحی وب سایت همان ساخت و راه اندازی صفحات وب است. معمولا برای این کار از زبان های برنامه نویسی مختلف استفاده می شود. در برخی از مواقع، از قالب و کد های از قبل نوشته شده برای طراحی صفحات وب استفاده می شود. اولین سایت ها با زبان نشانه گذاری HTML طراحی و اجرا می شدند. به مرور زمان علاوه بر زبان نشانه گذاری HTML از زبان استایل نویسی CSS نیز در ساخت سایت ها استفاده شد.

طراحی و توسعه وب سایت چه فرقی با هم دارند؟

در ادامه پاسخ به این پرسش که طراحی سایت چیست؟ به بررسی تفاوت های طراحی و توسعه وب سایت ها رسیدیم. طراحی و توسعه وب سایت دو موضوع و مقوله کاملا مجزا اما هم راستا هستند. در اکثر اوقات، عامه مردم به این دلیل که تفاوت های این دو موضوع را نمی دانند، آن ها به جای هم استفاده می کنند. برای آن که کاربران مد نظر شما به وب سایت شما دسترسی داشته باشند، باید گروهی از افراد متخصص حوزه وب سایت دست به کار شوند.  آن قسمت از صفحات که قابل مشاهده هستند از طریق طراحی سایت به وجود آمده است. ارتباط سایت شما با اینترنت و سرور ها، به وسلیه توسعه دهنده سایت صورت می گیرد.

مزایای طراحی سایت چیست؟

مزایای طراحی سایت چیست؟ این سوال در ذهن اکثر افرادی که قصد ساخت سایت دارند شکل گرفته است. غالب افراد جامعه برای آن که به اطلاعات و خواسته های مد نظر خود دست پیدا کنند، از گوگل و فضای اینترنت بهره می برند. با این وجود اگر شما در بستر اینترنت یک وب سایت داشته باشید از مزایای بسیار زیادی بهره مند خواهید شد. برخی از این مزایا عبارتند از:

  • معرفی و ارتقاء برند و کسب و کار شما
  • رقابت با رقبای خود
  • امکان تحیلیل رفتار مشتریان و کاربران
  • کاهش هزینه هایی مثل اجاره دفتر کار و مغازه
  • اعتماد سازی
  • دسترسی راحت کاربران و مشتریان به سایت شما بدون محدودیت های جغرافیایی
  • بازاریابی و فروش آنلاین
  • ارائه اطلاعات به روز

روش های طراحی سایت

زمانی که درباره ساخت سایت چیست صحبت می کنیم، بایستی در مورد روش های طراحی سایت نیز سخن به میان آوریم. برای آن که یک صفحه وب طراحی شود، روش های مختلفی وجود دارد. به طور کلی دو روش برای طراحی سایت وجود دارد که به ترتیب عبارتند از:

  • طراحی سایت استاتیک
  • طراحی سایت داینامیک
  • استفاده از سیستم های مدیریت محتوا

طراح سایت کیست و چه وظایفی دارد؟

برای آن که به پرسش ساخت چیست پاسخ کاملی دهیم در ابتدا باید بدانیم که طراح سایت کیست و چه وظایفی دارد؟ طراح سایت  فردی است که مسئولیت طراحی و توسعه وب‌سایت‌ها را برعهده دارد. وظایف یک طراح سایت عبارتند از:

  • تحلیل نیازمندی‌ها: بررسی و تحلیل نیازمندی‌های مشتریان و کاربران پیشنهادی برای سایت.
  • طراحی ظاهری: ایجاد طرح‌ها، رنگ‌ها، انتخاب فونت‌ها و ایجاد تجربه کاربری آسان و جذاب.
  • توسعه وب‌سایت: پیاده‌سازی طراحی‌های انجام شده با استفاده از زبان‌های برنامه‌نویسی مانند HTML، CSS، JavaScript و دیگر فریمورک‌های مرتبط.
  • بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو: اعمال تکنیک‌های بهینه‌سازی برای افزایش دیده شدن سایت در نتایج موتورهای جستجوی اینترنت.
  • تست و عیب‌یابی: انجام آزمون‌ها و تست‌های مختلف برای اطمینان از عملکرد صحیح وب‌سایت و رفع هر گونه خطا یا مشکل.
  • اداره و نگهداری: مراقبت و نگهداری از وب‌سایت برای اطمینان از به روز بودن و عملکرد صحیح آن.
  • تعامل با مشتری: برقراری ارتباط مستمر با مشتریان و دریافت بازخورد‌های آن‌ها برای بهبود مداوم وب‌سایت.
  • پیگیری تغییرات و فناوری‌های جدید: اطلاع رسانی و به‌روزرسانی دائمی نسبت به تغییرات در طراحی وب و فناوری‌های جدید مرتبط با آن.

قیمت طراحی سایت چگونه محاسبه می شود؟

یکی از شیرین ترین قسمت های پاسخ به سوال طراحی سایت چیست؟ صحبت در خصوص قیمت طراحی و توسعه سایت است. برای این که بتوان به طور دقیق قیمت و تعرفه مورد نیاز برای ساخت یک وب سایت را محاسبه کرد، بایستی نکات و عوامل مختلفی را در نظر گرفت.  قیمت طراحی سایت 2024 | تعرفه طراحی سایت 1403 بستگی به عواملی هم چون روش و نحوه طراحی سایت، مدت زمان پشتیبانی و امکانات مد نظر مشتری خواهد داشت.

بخش های تشکیل دهنده یک وب سایت

به طور کلی یک وب سایت از 3 بخش هدر (Header)، کانتنت (Content) و فوتر (Footer) تشکیل شده است. هدر همان بخش بالایی وب سایت است که آیتم هایی مثل فهرست اصلی، اطلاعات تماس، باکس جستجو، ورود به پنل کاربری و ثبت نام در این بخش قرار می گیرند. در بخش کانتنت یا همان محتوا، هر گونه محتوای متنی، تصویری، ویدئویی و صوتی می تواند قرار بگیرد. به جرات می توان گفت که مهمترین قسمت هر سایت، بخش محتوایی هر صفحه وب است. محتوای صفحات وب سایت ها نقش بسیار مهم و پر رنگی بر SEO و رفتار گوگل با سایت شما خواهد داشت.

قسمت فوتر یا همان قسمت پاورقی نیز برخی از اطلاعات مربوط به شما و وب سایت تان قرار می گیرد. لینک ها و پیوند های مهم و اساسی سایت شما در این قسمت قرار می گیرد. توجه داشته باشید که تا به اینجای مقاله فقط به صورت ابتدایی به پرسش طراحی سایت چیست پاسخ داده ایم. در ادامه این مقاله پاسخ تخصصی تر و حرفه ای تر به این پرسش خواهیم داد.

بخش های تشکیل دهنده یک سایت به زبان تخصصی

در ادامه پاسخ به پرسش طراحی سایت چیست؟ به بررسی تخصصی اجزای تشکیل دهند یک وب سایت می رسیم. یک سایت به صورت کلی از بخش های زیر تشکیل شده است که هر کدام از آن ها دارای زیر بخش های مختلفی هستند

  1. هاست و سرور (Host & Server): محل قرار گیری فایل های مورد نیاز یک وب سایت است.
  2. دامنه (Domain): آدرس اینترنتی وب سایت شما خواهد بود.
  3. کد های فرانت اند (سمت کاربر): کد هایی هستند که نتایج آن ها را می توان در ظاهر سایت مشاهده کرد. برای مثال این کد ها می توانند محل قرار گیری و ویژگی های ظاهری یک عنصر را در سایت مشخص کنند. این کد ها به زبان های نشانه گذاری HTML، زبان استایل نویسی CSS و زبان برنامه نویسی JavaScript نوشته خواهند شد.
  4. کد های بک اند (سمت سرور): این کد ها ارتباط با سرور و اتصال وب سایت به دنیای اینترنت و دیتابس را محقق می سازند. برای نوشتن کد های بک اند می توان از زبان های برنامه نویسی PHP، JavaScript، Python و … استفاده نمود.
  5. دیتابیس (DataBase):  یکی از قسمت هایی است که زیر مجموعه هاست قرار می گیرد. این بخش اطلاعات مهمی از جمله نام کاربری و پسورد کاربران، اطلاعات محصولات و امثال آن را در خود ذخیره سازی می کند.
  6. رسانه (Media): رسانه یا همان مدیا، فایل های صوتی و تصویری هستند که در وب سایت شما قرار می گیرند. این فایل ها می توانند فرمت های مختلفی داشته باشند. برای مثال فایل های مدیا می توانند دارای فرمت های mp3, mp4, jpg, png, webp و امثال آن ها باشد.

برای آن که بهتر بدانید ساخت سایت چیست، می توانید از کلیپ زیر را به صورت نیم بها استفاده کنید.

بهترین شرکت طراحی سایت

در سراسر دنیا، شرکت های بسیار زیادی وجود دارند که به ارائه خدمات طراحی سایت می پردازند. در ایران نیز شرکت های مختلفی هستند که با تمرکز بر مفاهیم عمیق علم برنامه نویسی و طراحی، به طراحی سایت می پردازند. سایا سایت به عنوان بهترین شرکت طراحی سایت با تمرکز بر ارائه خدمات حرفه‌ای طراحی سایت در کنار شماست.

شرکت طراحی سایت سایا سایت با تکیه بر تجربه و تخصص کادر مجرب خود در حوزه طراحی وب‌ سایت، به عنوان بهترین گزینه برای ایجاد وب‌سایت‌ هایی با طراحی منحصر به فرد و کارآمد شناخته می‌ شود. خدمات این شرکت شامل طراحی سایت‌ اختصاصی، بهینه‌ سازی وب سایت برای موتور های جستجوگر مثل گوگل، طراحی ریسپانسیو و سازگار با تمامی دستگاه‌ها، و ایجاد تجربه کاربری بی‌نظیر می‌باشد.  سایا سایت با بهره‌گیری از جدیدترین تکنولوژی‌ ها و روش‌ های طراحی، تضمین می‌ کند که وب‌ سایت شما باعث جلب توجه کاربران شود و بر رقبا پیشی بگیرد.

سخن پایانی

اگر شما نیز به دنبال آموزش طراحی سایت هستید و یا قصد دارید که یک وب سایت برای کسب و کار خود طراحی کنید، بهتر است در ابتدا با مفهوم طراحی سایت چیست آشنا شوید. توجه داشته باشید که طراحی و توسعه وب سایت بسیار با هم متفاوت اما در یک راستا هستند. طراحی سایت حرفه ای مزایای بسیار زیادی را برای شما به همراه خواهد داشت. از جمله مزایایی که می توان به آن ها اشاره کرد، افزایش سطح درآمد، ارتباط دائم با مشتریان، کاهش هزینه هایی مثل اجاره مغازه و… . یک وب سایت به سه دو روش کلی توسعه و طراحی می شود. در روش اول، تک تک اجزای سایت با کد نویسی طراحی و توسعه داده می شوند. در روش دوم بجای آن که از کد نویسی اختصاصی برای ساخت سایت استفاده شود، از سیستم های مدیریت محتوا مثل وردپرس و جوملا استفاده می کنیم.

نویسنده

saya

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *