افزونه وردپرس را بهتر بشناسیم . اگر در حال یاد گیری و طی کردن روند آموزش وردپرس هستید و یا اینکه میخواهید با بهترین افزونه های وردپرسی آشنا شوید با این مقاله سایا سایت همراه شوید. برای بسیاری از عزیزان سوالاتی پیش می آید برای مثال ، افزونه وردپرس چیست ؟ آیا دارای دسته بندی خاصی هستند ؟ بهترین افزونه های رایگان و یا پولی وردپرس کدام افزونه ها هستند؟ و سوالاتی از این دست. ما به همه این سوالات پاسخ خواهیم داد
فهرست مطالب
- افزونه وردپرس چیست ؟
- آموزش نصب افزونه در وردپرس
- 1) نصب افزونه وردپرس از طریق مخزن وردپرس
- 2) نصب افزونه وردپرس از طریق آپلود مستقیم در وردپرس
- 3) نصب افزونه وردپرس از طریق هاست
- آیا می توان برای وردپرس افزونه اختصاصی خود را بنویسیم ؟
- انواع افزونه وردپرس
- معرفی افزونه های کاربردی وردپرس
- افزونه Yoast SEO
- افزونه ویراشگر کلاسیک
- افزونه LearnPress
- افزونه Google XML Sitemaps
- افزونه Smush Pro
- افزونه Contact Form 7
- افزونه WooCommerce
- افزونه WPML
- افزونه iThemes Security
- افزونه Table Press
افزونه وردپرس چیست ؟
خب قرار است در اینجا به اولین سوال یعنی ، افزونه وردپرس چیست ؟ پاسخ کامل و جامعی بدهیم . همانطور که میدانیم یک سایت وردپرسی بدون افزونه ، هیچ گاه نمی تواند به تنهایی نیاز های ما به امکانات مختلف را رفع کند . اما افزونه ها می توانند به آسانی این خلع را پر کنند و امکانات و آپشن های مورد نیاز سایت وردپرسی ما را برایمان برآورده کنند . بنابر این افزونه ها راحتی کار را برای ما به ارمغان می آورند و امکاناتی از قبیل قابلیت اتصال به درگاه های مختلف پرداخت ، افزایش سرعت سایت ، افزایش امنیت سایت و … را به سایت وردپرسی ما هدیه می دهند . اما افزونه های وردپرسی چگونه ساخته می شوند ؟ همانطور که در پست وردپرس چیست؟ | چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟ گفتیم ، وردپرس بر اساس زبان PHP بنا شده است . بنابر این طبیعتا برای اینکه افزونه وردپرسی ، برنامه نویسی ، توسعه و اجرا شود باید از زبان PHP استفاده کنیم. بخواهیم به زبانی دیگر بگوییم افزونه وردپرس ، مجموعه کد های سازگار با سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستند که امکانات و آپشن های مورد نیاز سایت وردپرسی ما را به ما هدیه می کنند
آموزش نصب افزونه در وردپرس
نصب افزونه در وردپرس به سه روش کلی امکان پذیر است : 1) نصب از طریق مخزن وردپرس 2) نصب از طریق آپلود مستقیم در وردپرس 3) نصب از طریق هاست که به ترتیب به صورت قدم به قدم به آنها خواهیم پرداخت.
1) نصب افزونه وردپرس از طریق مخزن وردپرس
برای اینکه افزونه مورد نظر خود را نصب کنید ابتدا وارد پنل کاربری خود شود و سپس اگر زبان وردپرس شما فارسی بود از منوی سمت راست گزینه افزونه ها و اگر زبان وردپرس شما انگلیسی بود از منوی سمت چپ گزینه Plugins را انتخاب کنید و سپس از زیر منوی به وجود آمده گزینه افزودن (Add) را انتخاب کنید
بعد از انجام مراحل فوق وارد صفحه زیر می شوید ، در قسمت جستجو ، نام افزونه مورد نظر خود را وارد کنید و منتظر بمانید تا افزونه مد نظرتان در نتایج جستجو لود شود . بعد از اینکه یافتن افزونه ، گزینه نصب (Install) را انتخاب کنید و منتظر بمانید. سپس گزینه فعال کردن را انتخاب کنید و منتظر بمانید. تبریک می گوییم ، افزونه شما نصب شد.
2) نصب افزونه وردپرس از طریق آپلود مستقیم در وردپرس
در این روش نیز برای اینکه افزونه مورد نظر خود را نصب کنید ابتدا باید وارد پنل کاربری خود شود و سپس اگر زبان وردپرس شما فارسی بود از منوی سمت راست گزینه افزونه ها و اگر زبان وردپرس شما انگلیسی بود از منوی سمت چپ گزینه Plugins را انتخاب کنید و سپس از زیر منوی به وجود آمده گزینه افزودن (Add) را انتخاب کنید و سپس گزینه “بارگذاری افزونه” را انتخاب کنید. در بالای صفحه ای که به شما نمایش داده می شود متنی با این عنوان به شما نمایش داده می شود “اگر افزونهای با ساختار .zip دارید، میتوانید آن را با بارگذاری در اینجا نصب یا بهروزرسانی کنید.” زیر این متن فضایی جهت آپلود افزونه مورد نظر شما وجود دارد ، توجه داشته باشید که افزونه شما حتما باید با فرمت ZIP. آپلود شود. بعد از آپلود شما همانند روش نصب از طریق مخزن وردپرس به ترتیب ابتدا گزینه نصب و سپس گزینه فعال کردن را انتخاب کنید
3) نصب افزونه وردپرس از طریق هاست
در این روش ابتدا وارد هاست خود می شوید ، فایل منیجر (File Manager) را انتخاب می کنید و سپس روی گزینه Public_HTML کلیک می کنید
سپس پوشه wp-content را باز کنید
وارد پوشه plugins شوید و فایل زیپ افزونه را در آنجا ابتدا آپلود و سپس Extract کنید
و در گام آخر ، وارد پیشخوان وردپرس شوید و از قسمت افزونهها > افزونههای نصبشده ، افزونه خود را فعال کنید
آیا می توان برای وردپرس افزونه اختصاصی خود را بنویسیم ؟
بله این امکان وجود دارد که شما برای خودتان یا مشتریان خود افزونه اختصاصی بنویسید . برای این کار در ابتدا باید به زبان PHP تسلط داشته باشید و سپس به سراغ کورس افزونه نویسی بروید . این امر می تواند درآمد سرشاری برای شما به ارمغان بیاورد . درآمد زایی این روش به صورت است که شما می توانید بعد از پلاگین نویسی ، آن ها را در سایت های مختلف به فروش برسانید و یا برای مشتریان خاص خود افزونه نویسی کنید و کسب درآمد نمایید .
انواع افزونه وردپرس
افزونه های وردپرسی به دو دسته کلی افزونه های پولی و رایگان تقسیم می شوند . افزونه های پولی اغلب سطح سازگاری بالاتری به وردپرس دارند و کمتر دارای باگ های احتمالی هستند و می تواند از تمام امکانات آنها بدون محدودیت استفاده کنید و در مخزن افزونه های وردپرس یافت نمی شوند و شما باید از طریق سایت معتبر آنها را خریداری کنید و البته طریق نصب آنها در وردپرس مقداری متفاوت است . افزونه های رایگان را شما می توانید در مخزن افزونه های وردپرس بیابید ، سطح دسترسی و امکانات محدود تری نسبت به افزونه های پولی دارند و ممکن است دارای باگ هایی نیز باشند ، اما توجه داشته باشید که این ویژگی هایی که برای هر کدام خدمت شما عرض شد دلیل بر خوب یا بد بودن مطلق آنها نیست.
معرفی افزونه های کاربردی وردپرس
ما در این قسمت مقاله میخواهیم شما را با 10 افزونه کاربردی و مهم وردپرسی آشنا کنیم. همانطور که گفته شد ، افزونه وردپرس می تواند امکانات و آپشن های مورد نظر ما را به ما هدیه دهد ولی اینجا می خواهیم نکته ای را گوشزد کنیم و آنهم آنکه برخی از افزونه های وردپرسی امکاناتی به ما می دهند شاید در ظاهر سایت دیده نشود ولی بسیار ضروری و لازم است که ما آنها را نصب داشته باشیم برای مثال افزونه هایی مثل “ویرایشگر کلاسیک” که در ظاهر سایت دیده نمی شوند ولی به هنگام نوشتن مطالب و مقالات در سایت کاملا چشم می آیند.
افزونه Yoast SEO
این افزونه محبوب با بیش از 5 میلیون نصب به شما کمک می کند سایت خود را طبق قوانین و الگوریتم های موتور های جست و جو گر تنظیم کنید . محتوای بهینه شده برای موتور های جست و گر داشته باشید. هنگامی در حال نوشتن مطلب برای درج در قسمت بلاگ وب سایت وردپرسی خود هستید این افزونه به شما نکاتی را گوشزد می کند تا محتوای خوبی را بنویسید. این افزونه وردپرس در ذو نسخه رایگان و پولی منتشر شده است که نسخه رایگان آن را از طریق مخزن وردپرس و نسخه پولی آن را که افزونه Yoast SEO Premium هم گفته می شود از طریق سایت های مرجع خریداری کنید.
افزونه ویراشگر کلاسیک
با وجود رقبای تازه نفس برای این افزونه اما هم چنان پر قدرت ترین و محبوب ترین افزونه ویراشگر متن ها با بیش از 5 میلیون نصب در وردپرس است . این افزونه امر نوشتن مطالب به ویژه مطالبی که برای انتشار در بخش وبلاگ سایت نوشته می شوند بسیار پر فایده است . جالب است بدانید که این افزونه طریقه استفاده بسیار آسانی دارد به طوری که بعد نصب و فعال سازی که روش های آن در بالا گفته شد، کافی است وارد قسمت ویرایش و یا افزودن نوشته یا برگه خاصی شوید و شروع به ویرایش و نوشتن کنید
افزونه LearnPress
این افزونه محبوب با بیش از 100 هزار نصب به صورت در مخزن وردپرس به همگان ارائه شده است و در زمینه آموزش آنلاین کارایی دارد. با توجه نیاز بیش از پیش انسان به آموزش از راه دور و آنلاین ، این افزونه به شما کمک می کند تا بتوانید کلاس آنلاین برگزار کنید ، آزمون آنلاین برگزار کنید و دوره های آموزشی خود را به فروش برسانید.
افزونه Google XML Sitemaps
هر سایت به یک نقشه نیاز دارد تا به ربات های موتور های جست و جو گر کمک کند که آنها سایت را بهتر بشناسند. این امر موجب این می شود که سایت روز به روز بهینه تر از گذشته باشد. این افزونه کمک میکند که سایت شما از نظر سئو کاملا بهینه باشد.جالب است بدانید که این افزونه وردپرس بیش از 2 میلیون نصب دارد و به صورت رایگان در مخزن وردپرس ارائه شده است
افزونه Smush Pro
هر صفحه از سایت باید از دارای تصاویر بهینه شده و با کم ترین حجم ممکن باشد . افزونه Smush Pro که در قالب دو نسخه پولی و رایگان ارائه شده است به شما کمک می کند که تصاویری بهینه شده ، کم حجم ، دارای اندازه مناسب و … داشته باشید و تصاویر نا مناسب از نظر فنی را برای شما شناسایی می کند . جالب است بدانید که نسخه رایگان آن که در مخزن وردپرس وجود دارد بیش از 1 میلیون نصب دارد.
افزونه Contact Form 7
افزونه Contact Form 7 با بیش 5 میلیون نصب ، یکی از بهترین و کامل ترین پلاگین های وردپرس است که به شما کمک می کند تا بدون کد نویسی و در اسرع وقت و کاملا بهینه شده فرم تماس بسازید و محتویات فرم های تماس خود را ویرایش کنید . این افزونه به صورت رایگان در مخزن وردپرس ارائه شده است
افزونه WooCommerce
یک افزونه همه فن حریف برای ایجاد یک فروشگاه آنلاین به اسم WooCommerce به صورت رایگان برای شما در مخزن وردپرس وجود دارد. شخصی سازی صفحات ، ایجاد و حذف و ویرایش محصولات ، فاکتور دهی ، پیکربندی صفحات ، جمع آوردی اطلاعات مشتریان از قبیل نام و نام خانوادگی از جمله نام و نام خانوادگی و شماره تماس در دیتابیس و … همگی گوشه ای از ویژگی های این افزونه قدرتمند است.
افزونه WPML
آیا تا به حال به این فکر افتاده اید یک سایت با چند ترجمه همزمان داشته باشید؟ شما می توانید به سادگی با این افزونه سایت خود را چند زبانه کنید تا نرخ تعامل همزمان کاربران مختلف با سایت شما افزایش یابد. شما بدون نیاز به کد نویسی می توانید با استفاده از افزونه WPML ترجمه های مختلفی از سایت خود را برای سایرین به نمایش بگذارید. از این افزونه تنها نسخه پولی آن موجود است که باید از طریق سایت های مرجع اقدام به خریداری آن کنید.
افزونه iThemes Security
افزونه iThemes Security یکی دیگر از افزونه های حیاتی و ضروری وردپرس برای سایت شماست که به شما در افزایش سطح امنیت سایت شما کمک می کند و نمایش قدرت خیره کننده خود بیش از 1 میلیون نصب در این عرصه را از آن خود کند و طرفداران زیادی را برای خود جلب کند . iThemes Security بیش از 30 روش برای افزایش سطح امنیت ، بستن حفره های امنیتی و ایمن سازی سایت شما ، به شما ارائه می کند. همچنین با شناسایی حفره ها و باگ های امنیتی و آنها را بر طرف ساخته و و از حملات خودکار بکاهد.
افزونه Table Press
افزونه رایگان Table Press که بیش از 800 هزار نصب دارد برای ساخت جدول های زیبا و کاربردی بدون کد نویسی کاربرد دارد. با کمک این افزونه می توانید در هر جای صفحه با استفاده از کد های کوتاه (Short Codes) ، جداولی را ایجاد کرده و هر نوع داده ای را دریافت کنید . نکته قابل توجه این است که قابلیت فیلتر کردن ، مرتب سازی و صفحه بندی را داراست و امکان EXPORT و IMPORT جدول ها در فرمت های HTML , JSON , CSV و اکسل را مهیا می کند.